Ändring i programmet: “En revolution under fyra årstider” kommer inte att visas

 

Filmen “En revolution under fyra årstider”, som skulle ha visats på Bio Roy, måndag 11 november kl 18.30, kommer inte att visas på grund av tekniska problem. Istället för att visa denna film, har vi valt att tillmötesgå förfrågningar om ytterligare en visning av filmen “Jag är revolutionen”, som även denna ingår i specialprogrammet “Feministisk Revolution”.

 

 

Stort intresse för “Jag är revolutionen”

 

Vårt solidaritetsprogram för Rojavas självstyre omfattar nu även visningen av filmen ”Jag är revolutionen” på Bio Roy, måndag 11 november kl 18.30. Vi har fått förfrågningar från boende i de centrala delarna av Göteborg om ytterligare en visning, utöver den på Folkets Hus Hammarkullen, tisdag 12 november kl 18.30.

 

 

Meddelande till våra Facebook-vänner

 

Kära Exilfilmfestivalsvänner!
För en tid sedan utsattes vår Exilfilmfestivals Facebook för störande händelser och problem, vilket ledde till att vår Facebook-sida hackades och blockerades.

Vi försökte lösa problemet och återställa den, men förgäves. Tyvärr kunde vi inte få sidan att fungera och vår aktivitet blev passiv under en period. Slutligen beslutade vi att lansera en ny Facebook-sida med namnet:

Internationella Exilfilmfestivalen 2019

Var snäll och använd den för att komma in och vara med vår exilfilmfestivalens Facebook.
Vi välkomnar återigen din kontakt!
Vi är tacksamma om du vill skicka detta meddelande till gemensamma vänner.
Exilfilmfestival

 

 

Exilfilmfestivalen gästar biografer och kulturhus i hela stan

 

Det är kul att vi efter en urvalsprocess har kommit överens med de biografer och kulturhus som ska visa våra utvalda filmer.

Urvalet uppfyller vår filmfestivals policy: decentralisering av filmkulturen i Göteborgs stad.

Vi ska vara en mötesplats för publik mångfald, särskilt i förorterna med deras enorma kapacitet att utvecklas.

Nu står det klart att vi kommer att ha våra programpunkter på följande biografer och kulturhus:

Bio Draken, Bio Roy, Hagabion, Blå Stället, Världslitteraturhuset, Backaplan Kulturhus, Viktoriahuset och Folkets Hus Hammarkullen.

 

Ulf Svenningsson har skapat den 14:e Exilfilmfestivalens affisch.

 

 

 

Det är glädjande och vi är stolta över att Ulf Svenningsson har delat sin solidaritet med exilfilmare och skapat Exilfilmfestivalens nya affisch.

Ulf är en av Sveriges mest välkända nutidskonstnärer inom grafik, teckning och måleri.

Årets affisch uppmärksammar specialtemat ”Tolerans”. Detta filmprogram vänder sig mot extremism och hat, rasism, religiösa fobier och hedersvåld.

Ulf har arbetat som reportagetecknare för Göteborgs-Posten (karikatyrer, politik, mode, resereportage och faktateckning) under 30 år. Han har t ex besökt och avtecknat 300 fyrar, illustrerat och designat ett flertal böcker, och hans teckningar och målningar har visats på bl a Nationalmuseum, Göteborgs konstmuseum och ett flertal gallerier.

 

Nu kan Exilfilmfestivalens vinjett presenteras

 

 

Årets officiella vinjett för Exilfilmfestivalen har skapats av studenter på Högskolan Västs program 3D-animation och visualisering under ledning av Midhat Ajanovic, som är chefredaktör för tidningen Animation, författare, forskare och animatör.

Tre grupper med 4-5 elever i varje arbetade tillsammans med sin lärare för att göra flera olika förslag till Exilfilmfestivalens vinjetter.

Följande studenter har arbetat med att skapa vinjetterna.
– Vinjett 1: Grupp- Max Abrahamsson
– Vinjett 2: Grupp- Dante Bengtegård
– Vinjett 3: Grupp- Johan Mo
En av vinjetterna har slutligen valts ut för att inleda varje filmvisning under festivalperioden.

Den utvalda skapades av Grupp –Dante Bengtegård
Den utvalda vinjetten är:

De övriga kommer att visas i samband med olika programpunkter.
Vi vill tacka alla dessa kreativa elever och Midhats medarbetare Jens Nilsson samt Midhat, som alltid har ställt upp för och stött Exilfilmfestivalen.

 

 

Engagerad grafiker sökes till Exilfilmfestivalen

 

 

Exilfilmfestivalens nya upplaga söker en grafiker för att utforma layouten till vårt programhäfte som ska vara på runt 60 sidor med information om festivalens filmer, inklusive bilder och visningsschema.

Vi behöver en person som brinner för att få möjlighet att arbeta i en spännande solidaritetsgrupp, att få vara både konstnärligt kreativ och tillämpa sina tekniska kunskaper.

Du som känner dig beredd att vara med oss, var snäll och ta kontakt via email .

E-post : info@exilefilmfestival.com

Mer information finns tillgänglig på vår webbplats: www.exilefilmfestival.com